Vijesti

AMD kaže da će nestašica PS5 i grafičkih kartica trajati do druge polovice 2021.

AMD je golemi igrač iza nove ponude konzola. Ovaj gigant iz Kalifornije proizvodi hardver i za PS5 i za XSX/S, ali i samostalno generira golemu potražnju za njihovim RDNA 2 grafičkim karticama. Dakle, o njima ovisi sve. Koliko toga mogu proizvesti ovisi i to koliko će trajati nestašica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

CEO AMD-a Lisa Su je povodom kvaartalnog financijskog izvještaja izjavila je kako su poslovni rezultati u 2020. iznenadili čitavu industriju, pa tako i AMD. Ni oni nisu očekivali potražnju kakvu je generirala globalna pandemija.

“Čitava industrija primorana je povećati proizvodne kapacitete, pa smo tako i mi ‘stisnuti’ kroz prvu polovicu godine. Ali kapaciteti bi se trebali povećati kroz drugu polovicu godine”, tvrdi Lisa Su.

Ako netko zna što očekivati, to je definitivno gospođa Su. Dakle, barem što se tiče novih konzola, nestašica će trajati najmanje do ljeta. To ujedno znači daljnje čekanje u digitalnim redovima i nadmetanje s drugim zainteresiranim kupcima, a slobodnu prodaju u trgovinama, barem što se tiče PlayStationa 5, ne očekujemo u neko dogledno vrijeme.

Šef Xboxa Phil Spencer je u jednom intervjuu dobro pojasnio situaciju. Budući da je potražnja golema, sve se svodi na to koliko tvornice mogu proizvesti hardvera. One proizvode u maksimalnim kapacitetima, a unatoč nestašici, oba konzolaška tabora bilježe rekordne prodaje, a PS5 je ujedno obilježio i rekordno lansiranje neke igraće konzole u povijesti.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano