Vijesti

Američki političari žele spriječiti Microsoftovu kupnju Activisiona

Prošle godine Microsoft je najavio daleko najveću akviziciju gaming industrije u povijesti, ali osim što za Activision treba iskrcati 68,7 milijardi dolara, treba očito podmazati i neke od zabrinutih političara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rješavanje papira će potrajati još neko vrijeme, a glavnu ulogu ima Savezna trgovinska komisija SAD-a (FTC) koja provjerava hoće li preuzimanje poremetiti pravedno tržišno natjecanje. Da će poremetiti, smatraju četiri zabrinuta senatora, među kojima je i Bernie Sanders, čovjek koji je u posljednja dva izborna ciklusa bio blizu predsjedničke nominacije Demokrata.

Bernie, Elizabeth Warren, Sheldon Whitehouse i Cory Booker FTC-u su uputili pismo u kojem zabrinuti upozoravaju, ako se akvizicija provede, da će se pozivi radnika na odgovornost rukovoditelja (prvenstveno CEO-a Bobbyja Koticka) gurnuti pod tepih, a oni koji bi trebali odgovarati za raširena seksualna uznemiravanja će izbjeći odgovornost.

“Microsoft je profitirao na krizi Activision Blizzarda”

“Duboko smo zabrinuti da će akvizicija dodatno obespraviti radnike i spriječiti da se čuje njihov glas”, stoji u pismu, koje zatim proziva Microsoft i šefa Xboxa Phila Spencera “da želi profitirati na sistemskom problemu”.

Senatorima se ne sviđa to što je Phil Spencer samo nekoliko dana uoči najave akvizicije prozivao Activision, da bi kasnije oportunistički profitirao od niže cijene dionice koju je pomogao srušiti te su zabrinuti da će se prioritizirati profit nauštrb rješavanja pitanja rodne diskriminacije, “a upravo akvizicija štiti Koticka, pruža mu još najmanje jednu godinu na čelu tvrtke i obećaje izdašne bonuse”.

Dakle, političarima-potpisnicima pisma od tržišnog natjecanja bitnija je radna kultura u Activision Blizzardu te rješavanje sistemskih problema. A nismo sigurni zanima li to Saveznu trgovačku komisiju koja će u konaćnici presuditi.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano