Vijesti

Microsoftovom kupovinom Activisiona najviše će profitirati omraženi CEO Bobby Kotick koji zataškava seksualne skandale

Kada mi je kolega Filip poslao tvit jednog novinara koji je na svoj način interpretirao Microsoftovo priopćenje na način da omraženi Bobby Kotick gotovo sigurno napušta Activision Blizzard, postala mi je apsolutno jasna jedna stvar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok neki gameri Microsoftovu akviziciju tumače kao pobjedu, jer Activision će konačno napustiti “monstrum”, prava istina je da će od prenapuhane cijene akvizicije najviše profitirati upravo taj, omraženi CEO Activision Blizzarda, kojeg javnost ne voli zbog načina na koji se suočavao sa seksualnim skandalima unutar kompanije. Zbog čega, uostalom, zaposlenici internih studija tjednima štrajkaju.

Čovjek, naime, posjeduje 4,3 milijuna dionica. Budući da je dogovorena otkupna cijena od 95 dolara po dionici, Kotick će preko noći zaraditi preko 400 milijuna dolara. Ako ga se odluči izgurati s pozicije izvršnog direktora, a gotovo je sigurno da hoće, isplatit će mu se pristojna otpremnina koja u kompanijama takvog tipa doseže iznose od desetina milijuna dolara. U njegovom slučaju taj iznos možda premaši i stotine milijuna, budući da je praktički samostalno stvorio Activision i već godinama kompaniji zarađuje rekordne iznose mjerene u milijardama.

Sasvim lijep iznos za odlazak u mirovinu ovog uskoro 60-godišnjaka. Bobby Kotick – apsolutni pobjednik Microsoftove akvizicije.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano