Vijesti

Nakon PlayStationa, sada i Xbox preispituje suradnju s Activisionom

Uslijed lošeg postupanja s navodnim seksualnim zlostavljanjima u Activisionu, dugovječni CEO Bobby Kotick našao se na udaru kritika. Prvo ga je jučer kritizirao šef PlayStationa Jim Ryan koji je natuknuo da bi mogao preispitati suradnju, a zatim je to učinio i Phil Spencer, šef Xboxa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U internom mailu svojim zaposlenicima poručio je “kako je vodstvo Xboxa duboko uznemireno strašnim događajima i postupcima” unutar Activisiona, saznaje Bloomberg.

“Ovakva vrsta ponašanja nema mjesta u našoj industriji, preispitat ćemo aspekte naše suradnje s Activision Blizzardom i proaktivno ćemo reagirati”, bio je i više nego jasan.

Podrška Activisionim zaposlenicima

Tako su i Jim Ryan i Phil Spencer pružili svojevrsnu podršku zaposlenicima Activision Blizzarda kojima je dosta toksične radne kulture i postupanju njihova šefa. Okupljeni u organizirane prosvjede traže ostavku Bobbyja Koticka.

Activision Blizzard je trenutno pod istragama više regulatornih tijela, dok zaposlenici traže još jednu istragu dodatnog neovisne organizacije. Upravni odbor ga podržava, ali u narednim danima i tjednima Kotick bi mogao napustiti kompaniju koju je praktički stvorio, koju je od ruba bankrota doveo do današnje vrijednosti od 70-ak milijardi dolara.

Povezano