Vijesti

Battlefield 2042 je uskrsnuo. Deset puta je popularniji i svi ga opet igraju

Dok bilježimo 10 godina od izlaska Battlefielda 4 i 12 godina od Battlefielda 3, igre s kojima je serijal bio na vrhuncu, polako se budi Battlefield 2042, naslov koji je skoro pokopao franšizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon dvije godine davljenja u mulju, Battlefield 2042 je uskrsnuo i vratio se brojkama igrača koje je imao na samom izlasku. Na porast popularnosti utjecao je besplatni vikend, tokom kojeg je prvi put nakon izlaska izbrojano preko 100 tisuća istovremeno aktivnih igrača na Steamu. Međutim, besplatan vikend već je treći dan iza nas, a igrači su ostali.

Nova mapa je hit

U posljednja 24 sata ostvaren je vrhunac od 96 tisuća istovremeno aktivnih igrača, a sličan vrhunac dosegnut će i večeras. Čisto za usporedbu, posljednjih mjeseci bilježeni su dnevni maksimumi oko 10 tisuća, a često i niže od toga, dok smo u jutarnjim satima, pišući slične izvještaje, znali vidjeti i manje od tisuću igrača.

U trenutku pisanja ovog teksta, u četvrtak ujutro, Battlefield 2042 je 13. najpopularnija igra na Steamu s preko 40 tisuća igrača. Sjajno za naslov koji je dugo izbivao izvan 50 najboljih.

Uskrsnuće moderno-futurističkog Battlefielda poklopilo se i s lansiranjem šeste sezone igre. Imena Dark Creations, ova najmračnija sezona dosad donijela je pregršt poboljšanja, poput boljeg aim assista na konzolama te bolje upravljivosti tenkovima i drugih vozila. Osobito popularna je nova mapa imena Redacted, inspirirana nekim od najpopularnijih Battlefield mapa poput Metroa i Lockera.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano