Vijesti

Battlefield 2042 konzolaši i PC igrači igrat će zajedno, testiramo ga kasnije ovog ljeta

Crossplay stiže u Battlefield 2042. Takvu odluku upravo su potvrdili Electronic Arts i DICE, a upravo je crossplay razlog zašto će se tehničko testiranje pomaknuti sa sredine ljeta na neki kasniji datum (ali i dalje ljetni).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko, s kim i kako će igrati Battlefield 2042. Prije nego što pojasnimo, razjasnimo jednu stvar. Postojat će dvije verzije Battlefielda 2042.

  • Battlefield 2042 za stare konzole (PS4 i XONE) s manjim mapama za do 64 igrača
  • Battlefield 2042 za nove konzole (PS5, XSX/S) i PC s velikim mapama za do 128 igrača

Obje verzije igre igrat će svi igrači na istim serverima na svim platformama na kojima je igra dostupna. To ujedno znači i da će PS5 i PC igrači igrati na istim serverima, ali i jedni i drugi mogu odabrati da ne igraju jedni protiv drugih. Što će biti zadana postavka još uvijek ne znamo (vjerujemo kako će po defaultu crossplay između PC-ja i konzola biti onemogućen ili ograničen na squadove), ali jedno je sigurno – PS5 i XSX igrači čitavo vrijeme igrat će na istim serverima.

S druge strane, verziju igre za stare konzole konzolaši će igrati sami. Inferiornija verzija Battlefielda 2042 neće biti dostupna PC igračima. Podržavate li međusobno nadmetanje PC igrača i konzolaša?

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano