Battlefield 2042 konzolaši i PC igrači igrat će zajedno, testiramo ga kasnije ovog ljeta

Crossplay stiže u Battlefield 2042. Takvu odluku upravo su potvrdili Electronic Arts i DICE, a upravo je crossplay razlog zašto će se tehničko testiranje pomaknuti sa sredine ljeta na neki kasniji datum (ali i dalje ljetni).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko, s kim i kako će igrati Battlefield 2042. Prije nego što pojasnimo, razjasnimo jednu stvar. Postojat će dvije verzije Battlefielda 2042.

Obje verzije igre igrat će svi igrači na istim serverima na svim platformama na kojima je igra dostupna. To ujedno znači i da će PS5 i PC igrači igrati na istim serverima, ali i jedni i drugi mogu odabrati da ne igraju jedni protiv drugih. Što će biti zadana postavka još uvijek ne znamo (vjerujemo kako će po defaultu crossplay između PC-ja i konzola biti onemogućen ili ograničen na squadove), ali jedno je sigurno – PS5 i XSX igrači čitavo vrijeme igrat će na istim serverima.

S druge strane, verziju igre za stare konzole konzolaši će igrati sami. Inferiornija verzija Battlefielda 2042 neće biti dostupna PC igračima. Podržavate li međusobno nadmetanje PC igrača i konzolaša?