Vijesti

Battlefield 5 sada igra dvostruko više igrača nego BF2042

Kada smo ovih blagdana pisali o kako je Battlefield 5 prestigao Battlefield 2042 po broju igrača, smatrali smo kako se radi o anomaliji, koja uz sve okolnosti nije neobična za taj period godine. Međutim, trend se nastavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednja 24 sata BF5 je na Steamu imao vrhunac od 18 828 igrača, dok je BF2042 dosegnuo tek 8052, što je ujedno i blizu njegovog prosjeka ovog tjedna. U trenutku pisanja ovog teksta Battlefield 5 igra 40% više igrača, a u popularnim terminima razlika je i veća.

BF2042 u slobodnom padu uskoro će prestići i Battlefield 1, koji već mjesecima ima konstantne vrhunce od preko 7,5 tisuća igrača.

Ne možete napraviti dobru igru samo od trendova

Ako nastavi ovako, bez zakrpi i nadogradnji te ignoriranjem zahtjeva igrača, novom Battlefieldu prijeti nezabilježen debakl, a serijalu možda i zaborav.

Sada je sasvim jasno da ne možete napraviti dobru igru priklanjanjem apsolutno svakom trendu na tržištu. Ne samo da nisu privukli Warzone/Fortnite/Apex publiku, DICE i EA uspjeli su izgubiti i vjernu jezgru igrača, nešto što nisu uspjeli napraviti ni s apsolutno katastrofalnim Battlefieldom 4 na launchu.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano