Vijesti

BF2042: Velike promjene u conquestu, bez ograničenja odabira oružja, besplatne mape…

Developeri iz DICE-a i ostalih studija koji rade na Battlefieldu 2042 pružili su odgovore na podosta upitnika. Proći ćemo kroz sve bitno i potencirati dvije bitne promjene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Conquest podijeljen na sektore

Bazni i najpopularniji mode u Battlefieldu – Conquest, igrat će se mrvicu drugačije nego u prethodnicima, ali će i dalje zadržati srž. Umjesto na zastave, mape koje su sada veće zbog dvostruko većeg broja igrača bit će podijeljene na sektore. Svaki sektor imat će više zastava/control pointa što ujedno znači i fokusiraniju borbu. Ako želimo konstantnu akciju, koncentrirat ćemo se na zastave u samo jednom od šest sektora.

PRIJE: Osvojiti 4 od 6 zastava za dominaciju
SADA: Osvojiti većinu zastava u jednom sektoru, a zatim držati 4 od 6 sektora za dominaciju

Klase više ne postoje

Odnosno postoje, ali nemaju svrhu, ne ograničavaju i tu su više kao sredstvo kategorizacije oružja i opreme. Odabirom jednog od deset specijalista ustvari biramo hoće li naša uloga na ratištu biti jedna od klasičnih uloga poput medica, inženjera, recona…

Primjerice, samo jedan specijalist (Maria Falck) ima mogućnost oživljavati suborce injekcijom. Injekcija će sada biti sastavni dio samo jednog specijalista i više se neće moći odabrati u loadoutu. S druge strane, svaki od specijalista moći će odabrati nošenje medic ili ammo kutije i bilo kojeg oružja.

Za primjer izdvojimo još jednog specijalistu, Wikusa “Caspera” Van Daelea. Casper je po svojim sposobnostima recon. Njegovi jedinstveni gadgeti su drone za markiranje (nešto poput MAV-a iz BF3 i 4) i senzor za otkrivanje protivnika na mapi. To su gadgeti koji su ranije bili rezervirani za recon klasu, ali oni su sada ograničeni na specijalizacije. Budući da su klasične klase sada nepostojeće, nitko ne može zabraniti Casperu da odabere snajper kao primarno oružje i RPG kao sekundarno oružje, što je nešto što se nikada dosad nije moglo napraviti u serijalu.

Specijalist i veliki gospodin Pyotr “Boris” Guskovsky je inženjer. Može postaviti strojnicu koja će automatski napadati neprijatelje, a ona mu istovremeno i otkriva neprijatelje na mapi. Nama pada na pamet najmanje 3 načina igranja s ovim likom.

Izdvojimo još jednog specijalistu – Webstera Mackaya. Samo on može imati grappling hook što mu omogućuje brže kretanje na mapi od ostalih igrača. Kako ćete igrati s Mackayom? Kako god želite. Možete uzeti sniper i brzo se gibati od jedne visinske točke do druge, ali nećete imati recon odlike Caspera poput motion sensora koji će vas upozoriti kada vam je netko u blizini. Možete biti i ultimativni support, kretati se po mapi poput Spider-Mana i dostavljati ekipi municiju/zdravlje.

Količina slobode i kombiniranja zvuči odlično, međutim, javlja se veliki problem. Ako nema ograničenja u odabiru oružja, već vidimo najmanje 100 od 128 igrača koji će birati RPG za sekundarno oružje. Što ujedno znači veliki kaos na mapi. DICE uvjerava da ima rješenje za taj problem, a koje će nam tek otkriti.

Oružja i gadgeti

Dakle, već znamo da neće postojati nikakva ograničenja u odabiru oružja. Oružja su i dalje podjeljena na jurišne puške, SMG-ove, LMG-ove, pumperice, snajpere i pištolje, te na eksplozivne naprave.

Svako od oružja imat će 4 razine kustomizacije:

  • Ciljnici
  • Cijevi i dodaci poput prigušivača, kompenzatora, skrivača odsjaja…
  • Šaržeri i različite vrste streljiva
  • Dodaci ispod cijevi poput lasera, lampa…

Već smo zaključili da će specijalisti imati svoje posebne naprave, ali za opću upotrebu tu su i dalje plastični eksplozivi, protutenkovske mine, različite vrste granata… Ali i ovaj metalni momak. Upoznajte Rangera. Njega će navodno moći koristiti svi specijalisti.

Nove mape ponovno besplatne

S Battlefieldom 5DICE i EA su odustali od plaćenih ekspanzija i sav novi sadržaj stizao je besplatno. “Ne želimo razdvajati igrače”, tvrde i za BF2042, a mi se nadamo kako to neće utjecati na kvalitetu sadržaja. Za razliku od prethodnih igara, da nam život ovisi o tome ne bismo se mogli sjetiti nijedne dodatne mape iz BF5. Toliko su bile nezanimljive.

Na Antartici će dominirati eksplozije plinskih postrojenja.

Na startu će postojati 7 velikih mapa, a planiraju se nove dolaskom novih sezona svaka 3 mjeseca. Jedna od startnih mapa je Breakaway, lokacija smještena na Antartici.

Što dalje? Za još više informacija čekamo 22. 7. kada će DICE totalno razotkriti BF 2042, a njihovi kolege iz podružnice u Los Angelesu predstavit će potpuno novi mode, nešto dosad neviđeno (i nije battle royale).

Što kažete?

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano