Vijesti

Bivši glavni pisac iz BioWarea nije optimističan po pitanju Mass Effect TV serije

I dok se pregovori Amazona i Electronic Artsa bliže kraju, bivši glavni pisac iz BioWarea skeptičan je po pitanju adaptacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

David Gaider vodio je pisanje priče za Dragon Age serijal i kao takav nije imao previše doticaja s razvojem Mass Effecta, ali kako kaže, oba serijala imaju dodirnih točaka. Na ovom primjeru dodirna točka je protagonist koji u obje igre nije definiran.

Igrači definiraju glavne likove najviše svojim odlukama, a zatim i odabirom spola i drugih karakteristika svojstvenih RPG-evima. “Bit će čudno promatrati lika u seriji s unaprijed predefiniranom osobnosti”, kaže Gaider i upravo to ga zabrinjava.

Igračima neće biti drago

“Sami po sebi protagonisti u obje igre su dosadni”, nastavlja. I u pravu je, priče u oba serijala nose kompanjoni za koje su igrači jako vezani. Gaider je zabrinut kako pasivni format TV serije ili filma ne može podjednako obuhvatiti sve njih, a fanovi igara bit će bijesni kada i ako se nekom od njih pruži manje pažnje od zasluženog. Što je neminovno.

Gaider smatra kako zbog svega toga Mass Effect serija nikako neće sjesti igračima. Za potrebe priče u takvom mediju potrebno je pristati na brojne kompromise, “a to onda više nije Mass Effect”. I dok serija može ostvariti globalni uspjeh, ona vrlo vjerojatno neće sjesti fanovima igara.

Rješenje bi moglo biti ako se kreatori TV serije odluče ispričati priču s totalno novim likovima i događajima kojima će dodirna točka s igrama biti jedino univerzum. Ali sama ideja adaptacije Mass Effecta ili Dragon Agea jednom od bivših pisaca BioWarea izaziva susramlje.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano