Budućnost Anthema bit će odlučena ovaj tjedan

Nakon golemog razočaranja kojeg je prouzročio Anthem, Biowareov posljednji AAA projekt, počeli smo sumnjati u razinu kvalitete studija koji je nekada spadao u sam vrh industrije.

Kasnije se ispostavilo da je Bioware zaista u rasulu, što je dodatno potvrdio odlazak bitnih ljudi. U međuvremenu su iz Biowarea stizale poruke kako se žele iskupiti. Najavljen je Anthem 2.0, kompletan overhaul projekta na kojeg su, izgleda, brzo zaboravili. Već godinu dana osim pokoje sramežljive izjave nismo dobili nikakvu konkretnu informaciju o stanju nadogradnje.

U međuvremenu Bioware je najavio remastere Mass Effect igara, Mass Effect 4 i Dragon Age 4. Dvije nove velike igre te remastere čak tri igre. Bioware je veliki studio, ali ne i toliko velik.

Kako na Bloombergu javlja Jason Schreier, Electronic Arts će ovih dana odlučiti što napraviti s Anthemom. Na Anthem nadogradnji navodno je ostalo raditi 30-ak ljudi. Oni upoznati s razvojem tvrde kako bi za neke ozbiljnije rezultate čitavi tim trebalo barem utrostručiti.

Situacija u kakvoj su se pronašli Electronic Arts i Bioware sasvim je jasna. Hoće li dodati još 60-ak developera iz Biowareovih timova koji rade na novim igrama, ili će sve razmontirati? Ovo drugo bi dodatno narušilo povjerenje igrača, povjerenje koje neće povratiti čak ni dobro odrađen remaster ME trilogije u svibnju ove godine.