Čak i prije pravog izlaska, Forza Horizon 5 broji već skoro milijun igrača

Forza Horizon 5 izašla je prošlog tjedna i odmah je zasjela na sam vrh najbolje ocjenjenih igara ove godine, ali zasad je igraju samo oni koji su platili Premium Edition koji je, između stalih pogodnosti, osigurao i raniji pristup igri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A platilo ga je jako puno igrača jer na PC-ju i Xboxu Forzu Horizon igra već preko 800 tisuća igrača. Brojka je to koja se može pronaći unutar Hall of Fame sekcije u igri javlja VGC. Budući da Game Pass pretplatnici Premium Edition mogu kupiti po cijeni od 45 dolara, nova Forza već je zaradila preko 40 milijuna dolara.

I baš zato što Game Pass pretplatnici od utorka 9. 11. dobivaju puni pristup Forzi Horizon 5, ona se neće pronaći u vrhu najprodavanijih igara godine. Međutim, sada je jasnija Microsoftova strategija i na koji način će kod svojih ekskluziva kompenzirati značajan pad prodanih jedinstvenih kopija svojih ekskluziva.

Slično će biti i s Halo Infiniteom

Jedan dio troškova razvoja tako će se amortizirati kroz zaradu od ranijeg pristupa igrama, a drugi kroz udio od Game Pass pretplata. A FH5 definitivno će imati značajan utjecaj na priljev novih pretplatnika.

Najavu sličnog pristupa i s nadolazećim Halo Infiniteom očekujemo ovog tjedna. Tzv. Early Access Digital Bundle već je procurio u javnost i mnogi će poželjeti posegnuti u novčanik kako bi ga zaigrali za vikend uoči službenog izlaska 8. 12.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS