Capcom uklanja glazbu s muslimanskim prizvukom, Namco izbacuje klokana iz Tekkena

Političke korektnosti danas definitivno ne manjka! Današnji dan je donio par novosti vezanih uz dvije tabačine, Capcomov Street Fighter V i nadolazeći Namcov Tekken 7.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče Street Fightera V, Capcom je bio prisiljen na micanje tajlandske DLC razine s online trgovina? Zašto, pitate se? Pa, poslušajte i sami:

Kako su u Capcomu sami spoznali na kraju, čini se da je stavljanje glazbene podloge s tradicionalnim muslimanskim zazivanjem (?) bilo neprikladno za jedan budistički hram. Stoga je DLC povučan, dok je pozadinska glazbena zamjena trenutno Bisonova tema iz SF V. Capcom se nakon ovog poteza i ispričao, što će vjerojatno cijeniti svi oni koji…uh, prakticiraju budizam?

Ovo zapravo i nije neviđeno, jer smo viđali slične slučajeve u industriji, poput povlačenja LittleBigPlaneta iz prodaje zbog određenih strofa iz Kurana. Ili rezanja pozadinske glazbe s muslimanskim prizvucima iz Nintendove The Legend of Zelda: Ocarina of Time. U svakom slučaju, Capcom je odlučio ne riskirati s daljnjim kontroverzama, pa su jednostavno maknuli ono što su smatrali da treba biti maknuto.

Sljedeća kontroverza i šok koji smo danas dobili od Namca je – nema više Rogera Jr. u Tekkenu 7. Zašto pak to, opet se pitate? Pa, kako je objasnio izvršni producent Tekkena Katsuhiro Harada, za klokana nema mjesta u igri zato što ne žele slušati prigovore boraca za zaštitu životinja. Ovo je potencirano jer se relativno nedavno pojavio čovjek koji je doista „opalio“ klokana u nastojanju da oslobodi svog psa:

https://www.youtube.com/watch?v=FIRT7lf8byw

Naravno, umjesto lovorika, čovjek je zaradio mržnju ljubitelja životinja koji su se potom okomili i na Tekken. Što je Namco učinio? Izrezali su Rogera Jr. koji je prisutan u serijalu od Tekkena 3. Zasad je utješno što Kuma i Panda nisu izrezani iz igre, jer Namco to pravda činjenicom da su te životinje dovoljno snažne da pruže otpor golorukim ljudima. Protiv ove logike doista ne možemo mnogo za dodati.