Vijesti

CD Projekt potvrdio je da razvoj novog Witchera kreće ispočetka

Jedan od nedavno najavljenih Witcher projekata upao je u razvojne komplikacijeveć na samom početku razvoja, šuškalo se, a sada je potvrdio i sam CD Projekt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radi se o multiplayer projektu kodnog imena Sirius kojeg je CD Projekt povjerio studiju The Molasses Flood. Na jučerašnjoj prezentaciji investitorima potvrđeno je kako će isti studio nastaviti razvoj, ali kreće ispočetka.

“Ovaj projekt je za nas nov po pitanju dizajna i formata. Po tome se razlikuje od velikih produkcija po kojima smo poznati. To je za nas novo iskustvo, ali istovremeno moramo biti sposobni preispitati izvorne koncepte, čak i ako je razvoj već u tijeku”, investitorima je pojasnio CD Projektov šef Adam Kicinski.

Dakle, nakon preispitivanja zamišljenog koncepta Project Sirius će pokušati ispočetka. A što je s ostalim najavljenim Witcher projektima? Ima ih još četiri. Project Polaris je nova trilogija i potpuno nova saga, neki ga oslovljavaju kao The Witcher 4, a Project Canis Majoris novi novcati open world RPG smješten u Witcher univerzum u novom studiju kojeg vode veterani CD Projekta.

Oba (ili sva četiri) razvijaju se u uskoj suradnji s Epic Gamesom na Unreal Engineu 5, što bi trebala biti svojevrsna garancija da se neće ponoviti tehnički fijasko poput Cyberpunka.

Igra

Povezano