Vijesti

Cijena Game Passa neće rasti unatoč kupnji Activision Blizzarda

Ujedinjeno Kraljevstvo odbilo je dopustiti Microsoftu akviziciju Activision Blizzarda. Europska unija učinila je suprotno. a američki FTC se usprotivio poput kolega iz UK-a i sve će se razriješiti na sudu. Microsoft trenutno nastoji dokazati da ovaj posao vrijedan 68,7 milijardi dolara neće negativno utjecati na industriju videoigara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djelom toga je i svojevrsno obećanje kako unatoč desetine milijardi teškoj akviziciji neće podignuti cijene Game Pass pretplate. “Akvizicija bi koristila potrošaćima tako što bi Call of Duty bio dostupan na Game Passu istog dana kada se pojavi na konzoli (bez povećanja cijene usluge) te na Nintendovom i ostalim servisima koji pružaju cloud streaming usluge”, navodi se na 25. stranici službenog odgovora na negativan prijedlog FTC-a.

I dok dokumenti ovakvog tipa Microsoft ništa ne obvezuju, teško je zamisliti kako će jednom ići protiv svoje riječi, posebno budući da ona ima snažan javni odjek. Premda je Phil Spencer krajem prošle godine najavio podizanje cijena Game Passa. “Zadržali smo cijenu konzole, igara i pretplate. Ali mislim da to nećemo moći raditi zauvijek”, tada je poručio šef Xboxa.

Podsjetimo, ranije ovog mjeseca američki FTC zatražio je privremenu zabranu akvizicije, na što je sud pristao. Po dogovoru Microsofta i Activision Blizzarda, rok za zaključenje prodaje bio je prekjučer. Budući da je rok prekoračen, Microsoft mora isplatiti 3 milijarde dolara penala Activision Blizzardu, međutim, oboje je, tvrde, i dalje u interesu da se akvizicija realizira.

Povezano