Vijesti

Cyberpunk 2077 neće podržavati ray-tracing na AMD-ovim karticama

AMD-ove RX 6800 XT i RX 6800 grafičke kartice u prodaji su od prošlog tjedna. Prve recenzije su dobre. RX 6800 XT se dobro nosi u usporedbi s RTX 3080 kod igranja u 4K rezoluciji, RX 6800 ima bolje rezultate od RTX 3070, ali obje AMD-ove nove kartice su značajno lošije kod Ray-Tracing performansi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošli tjedan CD Projekt Red izdao je detaljnje preporučene zahtjeve za Cyberpunk 2077, a među preporučenim hardverom se, iznenađujuće, nisu pronašli ni RX 6800 XT ni RX 6800. Na Twitteru je Marcin Momot, šef PR-a u CDPR-u je potvrdio kako se ne radi o pogrešci.

Tako je na pitanje o Ray-Tracingu na AMD-ovim karticama odgovorio kako CDPR radi na tome s AMD-om, ali rješenje neće biti omogućeno odmah na izlasku Cyberpunka 2077.

S druge strane, CDPR ima marketinško partnerstvo s Nvidiom, međutim, ovdje ne treba tražiti teorije zavjere. AMD se jednostavno zakasnio uključiti u novu generaciju grafičkih kartica, a CDPR ionako ima logističkih i organizacijskih problema, što najbolje dokazuju posljednje odgode igre.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano