Vijesti

Da je kupio SEGA-u, Microsoft njezine igre nebi učinio ekskluzivama za Xbox

Suđenje FTC-a i Microsofta otkrilo je brojne pikanterije u poslovanju Xbox divizije, ali i PlayStationa, međutim, posebno je odjeknula želja čelnika Xboxa o kupovini japanskog giganta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Vjerujemo da je SEGA izgradila dobro uravnotežen portfelj igara s globalnom privlačnošću. Te igre će nam pomoći ubrzati rast Xbox Game Passa”, prije tri godine Phil Spencer pisao je izvršnom direktoru Microsofta tražeći ga novac za akviziciju.

Akvizicija se do danas nije realizirala, a sudeći po dokumentu kojeg se dokopao IGN, a koji datira s kraja 2020., namjera Microsofta nije bila učiniti SEGA-ine naslove ekskluzivnima za svoj ekosistem, kako je to napravio s Bethesdom. U dokumentu stoji kako bi SEGA nastavila raditi naslove za druge platforme, međutim, što se tiče pretplata, njezine igre bile bi ekskluzivne isključivo na Game Pass platformi.

Zašto se kupnja nije realizirala, ne znamo. Možda je bilo “ili/ili” s Activision Blizzardom, međutim, ako mu propadne ta akvizicija, Microsoftu bi danas SEGA možda mogla biti još zanimljivija, budući da je u međuvremenu pod svoje okrilje za 700 milijuna eura primila razvojni studio Rovio s Angry Birds franšizom i njegovim potencijalom razvoja mobilnih igara.

Povezano