Vijesti

Days Gone neće dobiti nastavak jer nije imao dobre recenzije. Što danas radi Bend Studio?

Na današnji dan prije 4 godine izašao je Days Gone, open world survival naslov PlayStationovog Bend studija. Premda je Deaconova avantura mnogima prvi vrhu lista najdražih igara prethodne generacije konzola, vodstvo PlayStationa i Bend studija nije bilo zadovoljno ocjenama ni prodajom igre, pa barem zasad, Days Gone neće dobiti nastavak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U FFA anketi ste se s 81% premoćno izjasnili kako niste zadovoljni s tom odlukom. Međutim, Days Gone nije potpuno mrtav. Reizdanje je kasnije na PC-ju ostvarilo dobre prodajne rezultate, čak je počela kružiti priča o navodnoj ekranizaciji, a iako Bend studio ne radi na nastavku, u novoj igri iskoristit će brojne sisteme i ideje iz Days Gonea.

“Trenutačno radimo na novom IP-u koji uključuje multiplayer i nadograđuje se na open-world sisteme iz Days Gonea, ali donosi potpuno novi svijet oko čije izgradnje smo iznimno uzbuđeni”, developeri su poručili prošle godine.

Voditelji razvoja Days Gonea John Garvin i Jeff Ross napustili su studio nakon izlaska Days Gonea. Garvin je odluku obrazložio nesnalaženjem u vođenju rastućeg broja zaposlenika i sada radi na manjim projektima, a Ross je to učinio demonstrativno, nakon što mu nije prošao pitch za Days Gone 2.

Druga struja u studiju progurala je ideju o novom IP-u, a ako je vjerovati insajderima, radi se o još ambicioznijem projektu. Činjenica je da je Days Gone imao problema u razvoju, te igra nije izašla tehnički u najboljem stanju i bilo je propusta, međutim, Sony i Bend su uvjereni da će, poučeni iskustvom s Days Gonea, u novoj igri ispraviti sve nedostatke i primijeniti naučeno.

Budući da je novi Bendov projekt u razvoju najmanje 3 godine, nadamo se prvim konkretnim informacijama u svibnju ili lipnju ove godine, za kada Sony navodno planira veliku prezentaciju igara tzv. druge faze Playstationa 5.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano