Vijesti

Days Gone stiže na PC ovog proljeća, a na PC stižu i druge PlayStation ekskluzive

Stigao je kraj ekskluzivnim igrama za PlayStation, najavio je to između ostalog šef PlayStationa Jim Ryan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jim Ryan je u intervjuu za GQ izrekao toliko bombi da ih ne možemo sve pokriti koliko bismo željeli. Osim najave PlayStation VR-a i odgode Gran Turisma 7 za 2022., Ryan je šokirao i dolaskom PS ekskluziva na PC.

Izgleda da je Horizon Zero Dawn bio tek predvodnik Soynjevog novog pristupa. “Nekoliko stvari se promijenilo”, kaže Jim Ryan dok pokušava objasniti totalni zaokret Sonyja.

“Imamo priliku razotkriti sjajne igre širem krugu igrača”, poručio je šef PlayStationa prije nego što se dotaknuo pravog razloga – povećanih troškova razvoja igara. “Svakim novim ciklusom trošak razvoja igara se povećava, a istovremeno lakše je naše igre prebaciti na drugi hardver”, kaže Ryan sugerirajući to da se za razliku od ranijih generacija PlayStation odmaknuo od kompliciranih hardverskih rješenja i nije teško igru prebaciti na PC. PlayStation 4 i 5 po arhitekturi su sličniji PC računalima.

“Bila je to poprilično jednostavna odluka.”

Jim Ryan, šef PlayStationa

Kako je objasnio u nastavku, PC port Horizon Zero Dawna iz prošle godine bio je uspješan. Igrači na PC-ju žele igrati PlayStation igre, a bitno je da igrači na PlayStationu nisu bitno negodovali zbog tog poteza. “Nije bilo masovnih reakcija PlayStation igrača protiv takve odluke”, zatvorio je temu PlayStation igara na PC-ju Jim Ryan, međutim, nije otkrio kompletnu strategiju za budućnost.

Days Gone najavljen je za proljeće ove godine, a druge igre bi trebale uslijediti. To će, ako trebamo nagađati, vjerojatno biti God of War i Spider-Man.

Hoće li Sony uskoro započeti usporedo izdavati igre za PlayStation i PC? Malo vjerojatno. Odnosno, za očekivati je vremensko odstupanje između izlaska na različitim platformama. Ili možda nije? S Jimom Ryanom više u ništa ne možemo biti sigurni.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano