Vijesti

DC-u nikako ne ide, film The Flash je najveći gubitnik u povijesti superherojskih filmova

DC-ju ne ide pa ne ide. Kako s igrama, tako ni s filmovima. Iako je naša Tina dobro ocijenila Gotham Knights, igra nije ostvarila komercijalni uspjeh, a developeri Suicide Squada odlučili su se na odgodu nakon jako niskog interesa igrača. S druge strane, unatoč Dwayneu Johnsonu, Black Adam film je podbacio, a još gore prošao je Warner Brosov The Flash.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako prenosi filmski entuzijast Luiz Fernando, The Flash je od premijere sredinom lipnja debelo propustio povratiti uloženo. U skoro mjesec dana uspio je zaraditi samo 261 milijun dolara, što bi bilo relativno dobro da nije bilo povećih troškova marketinga. Naime, snimanje filma koštalo je oko 200 milijuna, a u marketing je uloženo preko 250 milijuna dolara. Samo da bi završio na nuli, najnoviji DC film Warneru je na kino blagajnama trebao uprihoditi minimalno 250 milijuna dolara.

Ovaj podbačaj na blagajnama The Flash čini financijski najneuspješnijim superherojskim filmom uopće. Budući da je gledanost već jako usporila, a nastavak ljeta donosi brojne velike produkcije, šanse za epski povratak gotovo su nikakve. Idući najgori film je također DC-ev. Shazam! Bijes bogova ostao je u minusu od 150 milijuna, a Black Adam oko 100 milijuna dolara.

Dakle, sva tri posljednja DC filma ne samo da su podbacila, nego su najgora uopće gledano po zaradi. A noćna mora po DC mogla bi se potencijalno produžiti u kolovozu, za kada je zakazana premijere Blue Beetlea, premda je on koštao Warner Bros skromnijih 120 milijuna dolara.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano