Vijesti

Destiny mikrotransakcije su vruća roba

Virtualna valuta Silver trenutno je najprodavaniji add-on na PSN Storeu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je čitav Destinyjev community kritizirao Bungie i Activision za uvođenje mikrotransakcija u svoj poznati MMO shooter, Silver valuta se odlično prodaje na PSN Storeu. Trenutno uz Taken King DLC drže top pozicije najprodavanijih dodataka. Direktor Taken King-a, Luke Smith, izjavio je kako su mikrotransakcije samo za kozmetičke dodatke te da neće naplaćivati ostale predmete u igri koji mogu utjecati na sam gameplay. Nedavno su igrači kroz data-mining pronašli dokaze o naplati još nekih dodataka in-game za koje je Bungie rekao da su to ostaci starih podataka iz ranijih buildova igre. Zasad se Silver može samo koristiti za kupovinu Emotes animacija i to u dvije kategorije: legendary za 500 silvera (poznati Carlton dance) i standardni za 200 silvera.

Silver se može kupiti na PSN/XBL trgovinama za 10$ (1100 silvera) i 20$ (2200 silvera). Tu je i 500 silvera za 5$ a igrači su nedavno na svoj račun dobili 400 silvera kako bi mogli kupiti 2 emotesa besplatno.

Bungie je izjavio kako im je ovo nova metoda za financiranje novih story DLC-a koji će svima biti dostupni besplatno.

Što mislite o ovim mikrotransakcijama u igri poput Destiny? Smatrate li da su to uobičajeni dodaci za ovakav MMO-FPS model?

 

Povezano