Vijesti

Developere Dying Lighta kupio je kineski Tencent. Sve će ostati isto, tvrde

Poljska je svakako jedna od najuspješnijih europskih zemalja po pitanju razvoja videoigara, a kao takva, ujedno je i sjajna meta za kineski Tencent kojem ovo nije prvo ulaganje u to tržište.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tencent je u 2021. postao većinski vlasnik Bloober Teama (trenutno radi na remakeu SIlent Hilla 2), kupio je i najvećeg distributera igara u toj zemlji, a sada je na red stigao i Techland. Studio najviše poznat po zombijevskim Dead Island i Dying Light igrama postao je jedan od najomiljenijih u industriji, jer količina podrške koje ulaže u svoje igre nakon izlaska je neprikosnovena, a ako se pita obje strane, ništa se neće promijeniti.

“Najveći snovi mogu se ostvariti samo radeći rame uz rame s prijateljima istomišljenicima i jakim partnerima, koji dijele istu viziju, strast i spremni su to potkrijepiti znanjem”, napisao je osnivač Techlanda, a danas izvršni direktor Pawel Marchewka te čak i uoči prodaje jedan od najbogatijih Poljaka. U prijevodu, Techlandu je trebao partner koji ima novac. A Tencent ga svakako ima.

Prodajom većinskog paketa dionica Tencentu, čelnici Techlanda nadaju se nastaviti u naumu da Dying Light serijal učine ultimativnim zombi iskustvom, a plan je učiniti i iskorak s još nenajavljenim potpuno novim IP-em koji će obilježiti novu eru za ovaj studio. Techland će zadržati kreativnu slobodu, ostaju isti ljudi, a premda nisu objavljeni financijski podaci, nagađa se o iznosu od blizu milijardu eura za 67% dionica.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano