Vijesti

Denuvo se pokazao izrazito uspješnim u borbi protiv piratstva. Samo jedna igra je krakirana u 2022.

Iako su na snazi brojni zakoni koji bi trebali sprječavati neovlaštenu upotrebu zabavnih medija, posebno na ovim prostorima oni se baš i ne upražnjavaju. Denuvo mnogi ga proklinju, jer brojnim igrama pogoršava performanse, ali čini se da je DRM dosta dobro doskočio problemu. S njim su jako zadovoljni developeri i izdavači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Denuvova učinkovitost se u prethodnoj godini pokazala na zavidnoj razini, budući da je od 36 naslova koji su ga implementirali uspješno krakiran samo jedan, javlja specijalizirani site CrackWatch. Pirati su uspjeli probiti Denuvo samo u Dying Lightu 2, a preživjela su brojna AAA izdanja poput FIFA-e 23, Monster Hunter Risea, The Quarryja, NFS Unbounda, Callisto Protocola i drugih.

O negativnim nuspojavama Denuva najviše smo pisali u kontekstu Resident Evil Villagea, a toliko je loše utjecao i na Jedi: Fallen Order da su ga inženjeri iz Respawna odlučili potpuno ukloniti. Svejedno, zaštita ide u dobrom smjeru, utjecaj na performanse u novijim naslovima je sve manji.

Nećemo prejudicirati, ali čini se da je piratstvo na PC-ju u priličnom padu. Upravo zahvaljujući DRM zaštitama, ali i relativno povoljnim pretplatama poput Game Passa, vremena kada su izdavači izbjegavali izdavati igre na PC-ju su iza nas.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano