Vijesti

Diablo 4 jučer je mnogima bio neigriv zbog hakerskih napada. Zašto se ne može igrati offline?

Jučer su brojni igrači ostali bez mogućnosti igranja Diabla 4, od kojih su neki i naši forumaši, a sada smo saznali razlog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Blizzard je izvijestio kako su jučer njihovi serveri bili meta DDoS napada, što je uzrokovalo visok odziv veze, a kod nekih i nemogućnost spajanja na servere. U usporedbi s Diablom 3, ne možemo reći da je četvorka toliko loša po mrežnom pitanju, međutim, nakon ovakvih ekscesa, kojih definitivno ima, igrači se uvijek zapitaju – zašto always online?

Mnogi Diablo igraju solo i da konekcija na server nije obavezna, kroz vikend bi mogli neometano igrati. Radi se o igri koju je teško uzeti samo na jedan sat, stoga ju mnogi, opterećeni ponajviše poslom, izbjegavaju igrati kroz tjedan. U komentarima na Blizzardovu objavu neki navode i kako su zbog visokog odziva izgubili napredak iz desetine sati igranja u Hardcore modu. Igrači su bijesni.

Zašto je Diablo 4 always online?

Zašto Diablo 4 zahtjeva stalnu online konekciju? Zato što je svijet dizajniran na način da se stalno dijeli s drugim igračima, šturo odgovara Blizzard. Blizzard ne vjeruje da bi Diablo 4 bio dobro iskustvo bez online konekcije, što mnogi čitaju kroz prizmu mikrotransakcija. S druge strane, D4 je apsolutno moguće preći igrajući solo, stoga ostaje žal zašto Blizzard, kao u prethodnim igrama, nije barem razdvojio online i offline likove.

Inače, Diablo 4 jednim dijelom neće biti igriv danas od 18 do 22 sata, te sutra od 18:30 do 23 zbog održavanja servera. Iz Blizzarda poručuju kako ćete na trenutke možda ostajati bez veze, pa preporučujemo da, barem u ovom večernjem terminu, zaboravite na igru do srijede.

Igra

Povezano