Vijesti

Direktor Splinter Cell remakea napustio je Ubisoft

Krajem prošle godine Ubisoft je obznanio rad na remakeu originalnog Splinter Cella iz 2002., a koji je, izgleda. naišao na prvo veliko spoticanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lead studio je Ubisoftov studio u Torontu, isti onaj zaslužan za Blacklist – posljednji Splinter Cell naslov iz 2013. te nove Far Cry nastavke i Watch Dogs Legion, a glavni zaduženi za njegov razvoj bio je direktor David Grivel. “Bio”, jer je upravo napustio kompaniju i to nakon gotovo 11 godina, objavio je na Linkedinu.

Nikada nije dobro kada vas uslijed razvoja nečega napusti najbitnija osoba, a Grivel je dosad u Ubisoftu “nosio” Far Cry 6, Primal, Assassin’s Creed Unity, Splinter Cell: Blacklist i druge. Međutim, producent Matt West i kreativni direktor Chris Auty ostaju na svojim mjestima što je svakako dobro za nastavak razvoja.

Inače, remake Splinter Cella, ako sve dobro prođe, trebao bi postati baza za uskrsnuće serijala. Držimo fige za ovo i sve buduće potencijalne nastavke. Treba nam dobrog stealtha.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano