Vijesti

Dok ne ukloni “paketiće” iz FIFA Ultimate Teama, EA će svaki tjedan plaćati 500 tisuća eura kazne

Već smo izvještavali kako se Electronic Arts s loot kutijama zamjerio vlastima u Nizozemskoj, a nakon duge trakavice po sudovima konačno je donešena konkretna odluka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sud u Haagu odlučio je da Electronic Arts s loot kutijama (paketićima) u Utlimate Teamu krši zakon o kockanju. Kako piše NU.nl, iz Electronic Artsa su pokušali dokazati kako “paketići” u Ultimate Teamu nemaju nikakvu vrijednost izvan igre te da zato FIFA ne podliježe instrumentima koji reguliraju kockanje, ali sud se nije složio.

Budući da je odluka postala pravovaljana, sve dok EA ne odluči promijeniti način funkcioniranja paketića u Ultimate Teamu, plaćat će po 500 tisuća eura tjedno kazni. I tako do maksimalnih 10 milijuna eura nakon 20 tjedana. Što će se dogoditi nakon toga i dali to znači da EA nakon uplaćenih ukupnih 10 milijuna eura može nastaviti sa svojom praksom tek se treba razjasniti.

“Nastojimo donijeti izbor i poštenje igračima”

Kako bilo, iz Electronic Artsa su razočarani za VGC već najavili žalbu na ovu presudu. Kako kažu, u igri u kojoj je po izgledima omjer dobitka najjačih igrača u u paketiću jednak onomu jednog značajnog dobitka na lotu, EA neće odustati od “izbora i poštenja prema igračima”. Koliko su pošteni paketići u FIFA-i procijenite sami.

Ova presuda je iznimno bitna za Electronic Arts. Iz te kompanije spremni su uložiti veliki novac u obranu Ultimate Team paketića i rušenja presude. Naime, ako im žalba bude srušena, sud u Haagu će svojom odlukom otvoriti vrata vlastima diljem Europe i svijeta za donošenje sličnih odluka. Jedno od rješenja s kojima su zadovoljne vlasti, ali ne i EA je da se igra klasificira kao 18+ produkt, a što bi također donijelo značajne gubitke ovom gigantu gaming industrije.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano