Vijesti

Dontnodov nadolazeći Twin Mirror neće biti nadnaravan kao Life is Strange ili Vampyr

Dontnod Entertainment se dokazao kao kreator avanturističkih igara sa jako dobrim narativom kao što su prilično popularne epizode Life is Strange, Vampyr, a možda i Remember Me (za one koji se sjećaju – loš pun, znam znam). Čini se kako sa novom uzdanicom imena Twin Mirror pokušavaju napraviti odmak od sci fi elemenata koje su krasile protekle igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cilj je napraviti igru da bude što realnija prema aspektima koji bi trebali biti… realni, a da sama estetika podsjeća na filmove B produkcije. Uostalom, sama priča se vrti oko protagonista Sama Higginsa, istraživalačkog novinara koji se vraća u mirni rodni kraj Basswood kako bi otkrio pojedinosti oko smrti njegovog najboljeg prijatelja. Kako to obično biva, malo mjesto kao što je Basswood krije mnoge misterije same po sebi koje trebaju biti razotkrivene te tu kreće velika avantura.

Ipak, ako ste popratili Twin Mirror još od prijašnjih vremena kada je bio najavljen, mogli ste vidjeti mnoge nadnaravne scene okoliša u kojem se Sam nalazi te koje su u direktnoj kontradikciji s temom ovog članka. Radi se o tome da Sam posjeduje “moć” savršenog pamćenja prošlih događa (doslovno do samih izgovorenih rečenica riječ po riječ), a igra će nuditi ulazak u njegovu “umnu palaču”.

Umna palača je taj svojevrsni nadnaravni element gdje će neki dijelovi njegovih sjećanja ipak biti ponekad distorzirani u odnosu na stvarnost. Bit će zanimljivo vidjeti koncept te palače u igri te kako pomaže u povezivanju ključnih elemenata priče i rješavanja zagonetki.

Twin Mirror izlazi ove godine (još nije poznato točno kad) za PS4, Xbox One i PC, ali kao Epic Games Store ekskluziva na godinu dana.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano