Driveclub VR službeno najavljen, izlazi ove godine

Impresivan Driveclub će uskoro postati još imerzivniji kroz novu VR perspektivu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je Evolution Studio zatvoren, Sony i dalje podržava njihov odličan Driveclub racer. Sony je upravo na službenom blogu najavio Driveclub VR o kojemu se već duže vrijeme dosta pričalo, a nova VR verzija Driveclub-a će izaći ekskluzivno za PlayStation VR koji nam uskoro stiže u trgovine.

Nico Orru, programer iz SIE Immersive Technical Group, je na službenom PS blogu objavio kako će Driveclub VR izaći ove godine i pružio neke nove zanimljivosti za ovu novu verziju popularnog racera. Nico je izjavio kako rade na ovom naslovu već godinu dana kako bi nam pružili ultimativno i najimerzivnije iskustvo koje mogu pružiti. VR iskustvo bi trebalo igračima pružiti nezaboravan osjećaj brzine i preciznost upravljanja brzih i egzotičnih automobila, ali isto tako i pružiti potpuno novi pogled na koncept utrkivanja protiv drugih igrača.

Driveclub VR će pružiti posebne modeove za mrežno utrkivanje i karijeru za jednog igrača sa klasičnim eventima poput utrka, driftova i time trialova. Pored poznatih staza iz originalne igre, VR verzija nam donosi i nove staze koje uključuju pet novih urbanih lokacija. Svaki automobil je rekreiran i moći će se u detalje promatrati u novom Inspection modeu. Cruise Control je novi način igranja za opuštanje u kojem će igrači u opuštenom okruženju moći istraživati staze i uživati u vožnji. Posebno zanimljiv je Virtual Passenger u kojem ćete moći učitati replay snimke i iskusiti svoje najbolje vožnje s pogledom iz posebne perspektive suvozača.

Ako ste kojim slučajem na Gamescomu, Driveclub VR je dostupan za isprobavanje na show flooru. PlayStation VR će biti dostupan 13. listopada.