Vijesti

‘Druka’ li Ubisoft za XSX, ili tek radi slučajne greške nauštrb PS5?

Izgleda da nešto u posljednje vrijeme ne štima u odnosu Sonyja i Ubisota. Tako ovaj izdavački div u posljednje vrijeme radi pismene i druge greške koje se mogu protumačiti dvosmisleno, a isključivo na štetu Sonyja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan primjer je Assassin’s Creed Valhalla, za kojeg je Ubisoft u kontekstu XSX naveo da se izvodi u “4K na 60 FPS-a”, a red ispod za PS5 je navedeno “4K i 60 FPS-a”. Sitnica. Sitnica koju su mnogi protumačili na način da PS5 neće držati konzistentnih 60 FPS-a. Zašto isto značenje napisati na dva različita načina? Nakon što se čitavi internet koji samo traži povod za pokretanje fanboyskih ratova podigao na stražnje noge, iz Ubisofta su pustili priopćenje, ispričali se, popravili tekst, a zatim naveli kako na PS5 neće biti nativna 4K rezolucija već se radi o upscaleu.

“PS5 nije sposoban gurati prvu AC igru ove generacije u nativnom 4K??”, reakcija je mnogih. Makar to i ne začuđuje odveć, činjenica je da je Ubisoft kreirao negativni marketing za nadolazeći PS5, dok je istovremeno propustio pružiti istu informaciju i za XSX. Nativni 4K na XSX ili ne? Čudno je da se šuti o tome, jer ipak se radi o konzoli koju Ubisoft na temelju Microsoftovih dolara preporučuje za igranje Valhalle.

“XSX pokreće sve stare igre, a PS5 ne!”

I dok smo skoro zaboravili na brojanje piksela s Valhallom, na Ubisoftovim stranicama pojavio se čitav niz Assassin’s Creed i drugih igara s PS4 u kontekstu povratne kompatibilnosti na PS5.

Iako su iz Sonyja prošli mjesec javili kako su testirali sve PS4 igre te detektirali samo njih 10 koje neće raditi na PS5, Ubisoft je bez konzultacija sa Sonyjem napravio listu svojih igara koje navodno nisu kompatibilne, a zatim ju jer nakon nekoliko sati obrisao. To su igre:

  • Assassin’s Creed: Syndicate
  • Assassin’s Creed: Chronicles Trilogy Pack
  • Assassin’s Creed: Chronicles India
  • Assassin’s Creed: Chronicles China
  • Assassin’s Creed: Chronicles Russia
  • Risk
  • Star Trek: Bridge Crew
  • Werewolves Within
  • Space Junkies

Kao i sa slučajem rezolucije iznad, Ubisoft je odmah do PS5 liste naveo da će apsolutno sve XONE igre biti igrive na XSX. S naslovnica velikih svjetskih portala vrište naslovi tipa “XSX će izvoditi sve igre, a PS5 neće čak 5 AC igara!” i negativni publicitet je napravljen. Po drugi put na štetu PS5 u samo nekoliko dana. Samo neopreznost ili nešto drugo?

Nisu to igre za kojima bismo previše plakali, međutim, izdvaja se Assassin’s Creed: Syndicate kao jedina velika AAA igra u tom društvu. Nakon katastrofalne izvedbe Syndicatea na još uvijek aktualnoj generaciji veselili smo se mogućnosti da ovu igru jednom isprobamo uz bolje performanse na PS5. Po čemu se navedene igre razlikuju od 4000 drugih igara koje će raditi na PS5? Ne znamo.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano