Vijesti

EA će besplatno nadograđivati igre s PS4/XONE na PS5/XSX

Ažuriranje vijesti 8. 5. 09:12

EA si je (ponovno) pucao u nogu i ovo ispod ipak nije skroz istina. Više o svemu ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S prelaska s prošle (PS3, X360) na aktualnu generaciju konzola većinu cross-gen igara nadograđivali smo po cijeni od 10 dolara. Pa smo primjerice, kupljeni Battlefield 4 ili FIFA-u 14 na PS3 mogli igrati na PS4 ako smo uložili dodatan novac. Taj trend, izgleda, neće biti prisutan s prelaskom na PS5 i XSX.

Potvrdio je to jučer na razgovoru s dioničarima CEO Electronic Artsa Blake Jorgensen. EA neće nadoplaćivati nadogradnju svojih igara. Dakle, FIFA-u 21 kupljenu na PS4 bez problema ćemo igrati i na PS5.

Što je i logično, jer zahvaljujući relativno sličnim hardverima velika većina PS4 i XONE igara moći će se igrati na novim konzolama bez ikakvog ili minimalnog uplitanja developera. Skidaj i igraj. Stoga je logično očekivati kako će se i drugi developeri i izdavači odlučiti na ovakav pristup. A to ovisi upravo o njima, jer su im Sony i Microsoft ostavili odriješite ruke po tom pitanju.

Zasad samo nagađamo, ali vidimo scenarij gdje će developeri nekih starijih, a još uvijek popularnih igara možda odlučiti naplatiti nadogradnju, ali isključivo ukoliko ona donosi značajniji grafički ili tehnički pomak, te dodatni sadržaj. Biste li i koliko biste platili nadogradnju svoje omiljene starije igre?

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano