Vijesti

EA će nastaviti razvijati Star Wars igre usprkos gubitku ekskluzivnosti

Početkom ove godine Disney je ponovno aktivirao Lucasfilm Games, a zatim je u suradnji s Ubisoftom najavio novu Star Wars igru. Prvu unatrag 10 godina koja ne stiže Electronic Artsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč Ubisoftovoj igri, Electronic Arts još uvijek ima ekskluzivni ugovor s Disneyom, što znači kako prije 2023. nitko osim njih ne može izdati novu Star Wars igru, uključujući i Ubisoft.

U najnovijem financijskom izvješću EA je potvrdio kako će iskoristiti još dvije godine ekskluzivnosti, ali će raditi na Star Wars i van tog perioda.

“Iako ovim putem nećemo najaviti novu igru, možemo potvrditi kako ćemo nastaviti raditi na dosad podignutim franšizama, ali pripremamo i neka nova iskustva u Star Wars univerzumu”, potvrdio je EA CEO Andrew Wilson.

Kada kaže “franšize”, Wilson misli na Jedi: Fallen Order, Knights of the Old Republic, Battlefront, ali i prije svega na Galaxy of Heroes mobilnu igru za koju tvrdi kako je milijardu dolara teška franšiza.

Ovih dana se šuška po internetu kako jedan od Electronic Artsovih studija radi na kompletno novoj Star Wars igri reda veličine Squadronsa. Već od ranije znamo kako elitni studio Respawn radi na nastavku Jedi: Fallen Ordera, a uopće ne sumnjamo kako osim toga EA priprema još nešto vezano za Star Wars.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano