Vijesti

EA je predstavio FIFA-u 23 i obećava nikad više promjena. Pogledajte kako će izgledati posljednja FIFA

EA Sports upravo je razotkrio FIFA-u 23, posljednju FIFA-u uopće nakon skoro 30 godina tradicije prije nego li se od iduće sezone ne rastane sa svjetskom krovnom nogometnom organizacijom te nastavi s novim imenom – EA Sports FC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjoj FIFA-i debitirat će neki noviteti poput ženskih nogometnih klubova i pripadajućih im liga. Za početak bit će dostupne dvije ženske lige, one u Engleskoj i Francuskoj.

Kasnije nakon izlaska, a uoči svjetskog muškog i ženskog nogometnog prvenstva, EA obećava i besplatna ažuriranja sa svim reprezentacijama i stadionima.

Velika novost je crossplay igranje u apsolutno svakom modu koji omogućuje 1v1 igranje, pa čak i u Ultimate Teamu. U kontekstu Ultimate Teama to ujedno znači i konačno unificirani Transfer Market, iz kojeg će se ipak izuzeti PC i Switch igrači.

EA kaže i da je poboljšan HyperMotion sustav animacija s preko 600 autentičnih animacija. Što se tiče gameplaya, prerađeni su slobodni udarci, penali i korneri, a uvodi se i nova mehanika rizičnih klasičnih udaraca koji mogu rezultirati totalnom blamažom, ali i prekrasno plasiranim pogotcima. Rizik se svodi na snažniji udarac, kojem treba duže da se izvede poput “Stunning Shota” u PES-u/eFootballu.

Velika promjena u FUT-u

Vratimo se na FUT koji će osim crossplaya doživjeti još jednu veliku promjenu u obliku redizajniranog chemistry sistema. Na koji točno način ćemo graditi nove Ultimate Team momčadi saznat ćemo u narednim tjednima.

EA obećava unaprjeđenja sustava fizike i kolizije igrača, novi način ubrzavanja igrača s više različitih varijabli koje utječu na isti, realnije ponašanje mreže… Ukratko, sve ono što obeća popraviti svake godine.

FIFA 23 izlazi na sve aktualne platforme 30. 9., a EA Play Pro pretplatnici igrat će je tri dana ranije.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano