Vijesti

Austrija je FIFA Ultimate Team okarakterizirala kao kockanje, a Sony mora vratiti novac oštećenom igraču

Vlade diljem Europe odlučuju jesu li mikrotransakcije poput onih u FIFA-i igre na sreću ili nisu. Belgija je već odlučila da jesu, tamo se FUT ne može igrati, a ovaj put konkretna presuda stiže iz Austrije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, nakon što je potrošio 400 eure na paketiće u Ultimate Teamu te nije dobio ništa, jedan 17-godišnjak je uz pomoć roditelja zatražio pravdu na sudu te je tamošnji sud odlučio u njegovu korist.

Kao jedan od sudionika završio je i Sony, budući da su se transakcije odvijale preko PlayStation konzole i Storea te je u konačnici presuda takva da upravo Sony oštećenom mladiću mora vratiti 338,26 eura koji su, procijenio je sud, potrošeni u ilegalnoj igri na sreću.

Zamah za druge tužbe

Radi se o relativno malom iznosu, međutim, odvjetnik iz ureda koji je zastupao oštećenika vjeruje kako je ova presuda početak velikog vala sličnih parnica.

“Presuda šalje signal čitavoj industriji videoigara. Ni u Austriji ni u Njemačkoj do sada nije postojala nikakva sudska praksa o zakonitosti loot boxova i mogućnosti povrata izvršenih uplata”, kaže Richard Eibl iz ureda Padronus, specijaliziranog za parnice vezane uz kockanje i igre na sreću.

Electronic Arts sa svojom novom nogometnom igrom će kasnije ove godine imati konkretnu priliku uvesti konkretne promjene u način na koji zarađuje dodatan novac od igrača. Hoće li tranzicija s FIFA-e na EA Sports FC donijeti iskorak u tom smjeru, ili će se i dalje naganjati po sudovima koji polako većinski prevažu na stranu igrača, saznat ćemo u narednim mjesecima

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano