Vijesti

EA-ove igre igrate najviše na konzolama. FIFA je igranija od Fortnitea i COD-a, a Microsoft je bolji od Sonyja

Premda biste zbog šušura oko akvizicije Activisiona i Call of Dutyja pomislili drugačije, ne, Activision nije najuspješniji izdavač na konzolama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna Electronic Artsova perjanica šiša Call of Duty u njegovoj klasičnoj i battle royale izvedbi. Na krilima prvo FIFA-e, EA-ove igre najuigranije su na PlayStation i Xbox konzolama, pokazalo je istraživanje.

Kako piše Gamesindustry.biz, analitička tvrtka Ampere Analysis istraživanje je provodila u periodu od rujna 2022. godine do veljače ove godine. Podsjetimo, razdoblje je to kada su izašli Modern Warfare 2, God of War Ragnarok, krenuo je 4. chapter Fortnitea… A igrači su daleko najviše igrali EA-ove naslove, najviše FIFA-u.

Čak ni u periodu izlaska Modern Warfarea 2, Activision nije uspio po broju aktivnih igrača premašiti EA, što je ozbiljan pokazatelj koliko je možda podcijenjen. Na PlayStation i Xbox konzolama EA je u periodu istraživanja zauzimao stabilnih 16% (od 15,9 do 16,8), Epic Games se na račun Fortnitea većinom drži na drugom mjestu s oko 12%, a Activision ga je prestigao tek u listopadu i studenom što je koincidencija s MW2.

Mjesečni broj igrača na konzolama grupirano po izdavačima. Preuzeto s Gamesindustry.biz

Take-Two na četvrtom mjestu drži GTA Online, a zanimljivo je da Microsoft na ljestvici drži bolju poziciju od Sonyja, što je snažan pokazatelj da Microsoft ima snažnije first-party multiplayer game as a service naslove, prije svega Minecraft, Forzu i Halo.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano