Vijesti

Fanovi protestiraju jer će novi Ultimate Team izmiješati muške i ženske igrače. EA je dao logično objašnjenje

U desetak godina, prvo kroz FIFA-u, a sada kroz EA Sports FC, najpopularniji igraći nogometni igraći mod imao je nekoliko generacijskih pomaka. Prvo smo timove sastavljali od aktualnih igrača, potom su se pridružile ikone i legendarni stariji igrači, a od konca rujna u istim timovima bit će i žene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inkluzija žena u Ultimate Team podignula je najviše prašine među fanovima, jer radi se o prilično neobičnoj odluci. Ne iz nekih šovinističkih pobuda, već iz razloga što su muški i ženski nogomet neusporedivi. Jaz je prevelik, kako po pitanju fizičkih predispozicija, tako i po pitanju motoričkih sposobnosti.

“To je nešto što smo dobro promislili”, IGN-u je poručio Joh Shepherd iz EA Sportsa. “Osjećamo da možemo odigrati doista važnu ulogu u rastu ženskog sporta i da ga možemo predstaviti fanovima. Vodi nas uvjerenje da možemo ujediniti svijet oko nogometa, a Ultimate Team je sjajno mjesto za to. Radi se o modu u kojem možete izgraditi tim igrača različitih nacionalnosti, liga i klubova.”

Ultimate Team ionako nije realan

Igrači se pribojavaju kako mješanje spolova nije realistično, međutim, EA Sports navodi kako Ultimate Team općenito nije realističan i radi se prije svega o fantasy modu. “U stvarnosti ne vidite Mbappea kako igra s preminulim ikonama. To je Ultimate Team, to je fantazija”, dodao je Sam Rivera.

Dakle, žene će biti u Ultimate Teamu. Kao i sve druge igrače, igračice ćete moći ili ne morate kombinirati u svoje timove. I sjajno je da postoji izbor. Na najvišoj razini žene vjerojatno nećete koristiti, ali definitivno će začiniti igru u posebnim kupovima i natjecanjima. Međutim, kao najveći izazov vidimo ocjenjivanje i usporedbu ženskih i muških igrača. Primjerice, u FIFA-i 23 najbolja igračica je Sam Kerr s overall ocjenom 91, međutim, jasno je da su muški igrači s najnižim brojčanim ocjenama bolji nogometaši.

EA Sports FC zakazan je za 29. 9. na sve aktualne platforme, a prvi gameplay prikaz možete pogledati ovdje.

Igra

Povezano