Vijesti

EA smanjuje trolanje protivnika s FIFA-om 21!

Ima li većeg gušta kad zabijete gol prijatelju u 93. minuti i nabijete mu to na nos višestruko puta više nego što je to realno potrebno? Ima li što bolje kad vidite mu na licu da kipi kao kipući lonac, a vi mu se smijete u facu? I dalje ćete to moći, ali samo kad igrate skupa u istoj prostoriji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

EA je odlučio prvenstveno na kraj stati online trolovima koji su namjerno gledali snimke svojih golova 100 godina ili koji su slavili golove na način da vas totalno raspi**e.

Iz igre je totalno izbačena najomraženija proslava gola – The Shush ili ušutkivanje. Kad nekoga želite razbjesniti i ušutkati ovo je bila idealna proslava. Sama po sebi je iritantna, ali je i trajala čitavu vječnost.

Druga gesta koja je u potpunosti ukinuta je A-OK koja je nedavno dodana na listu zabranjenih simbola.

Puno važnije od micanja “OK” geste je skraćivanje vremena koje moramo čekati za određene radnje u online mečevima. U FIFA-i 20 sljedeće radnje mogli ste izvoditi čak 30 sekundi i samim time iritirati protivnike, no u FIFA-i 21 sve radnje su prilično skraćene:

  • Kick-off: 10 sekundi
  • Izvođenje auta: 12 sekundi
  • Goal kick: 15 sekundi
  • Izvođenje kornera: 15 sekundi
  • Izvođenje penala: 15 sekundi
  • Slobodni udarac: 20 sekundi
  • Kick-in (Volta): 15 sekundi

Kada budemo igrali online, mnoge nepotrebne animacije bit će preskočene i samim time tempo igre će biti puno manje narušen nego ranije. Primjerice – nema više one spore animacije kad igrač krene po loptu da bi izveo aut ili nema više animacije koju golman izvodi dok konačno ne ispuca loptu (prvo ode po loptu, pa dok je postavi na travnjak i konačno ispuca).

Jedna zanimljivost je da se EA odlučio maknuti koliziju lopte s igračevim rukama (osim golmanu) sve do lakta. To zapravo znači da neće više biti onih udaraca lopte u ruku koji ne završavaju penalom jer online igranje u sebi nema to “pravilo ruke.” Time EA želi maknuti frustraciju s takvih stvari, no nismo sigurni koliko je ovo korak naprijed.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano