Vijesti

EA Sports FC 24 napravio je veliki pomak po pitanju prezentacije. Realniji dresovi, nove proslave, novi komentatori, svlačionice…

Nakon što je prošlog tjedna karijera rastavljena na proste faktore, kako za igrače, tako i za menadžere, na red je stigao pregled još jednog segmenta debitantskog EA Sports FC-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FIFA-i se ranije moglo zamjeriti puno toga, ali posljednjih godina jednu stvar nikako ne. Iz godine u godine razina prezentacije sve je bolje, kako uoči, tako i za vrijeme te nakon utakmica. “Cilj nam je prikazati igru najautentičnije moguće”, poručuju iz EA Sports FC-a, a u tom smjeru ide i nekoliko novosti.

Fizika dresova potpuno je prerađena, u pokretu se rukavi lome gotovo kao u pravom životu, a kada smo kod razine pravog života, strašno dobro izgleda i osvjetljenje. Kažu da su jako radili na kontrastu, pa će se igrači bolje isticati iz pozadine, posebno u noćnim utakmicama.

Kod prezentacije same utakmice, baš kao u prijenosima iz nekih liga, debitirat će proširena stvarnost u kontekstu prikaza podataka u realnom vremenu na terenu, poput brzine igrača ili zona posjeda. Sve to iz perspektive nove kamere s većim pregledom igre, a koja se, ovisno o akciji na terenu, lagano približi kada se loptanje koncetrira na jedno mjesto.

Igrači će slaviti sve. Sve.

Nova i sve druge kamere popratit će i nove proslave igrača, koji više neće slaviti samo golove, već se vesele i dobrim obranama, blokovima, uklizavanjima i drugim sretnim trenucima, poput onoga kad u grupnoj fazi Lige prvaka primite sedam pogodaka, ali sretno namigujete jer niste primili osam.

Novi komentatorski par su popularni engleski komentator Guy Mowbray. te bivša nogometašica, a danas stručna analitičarka Sue Smith. Njih i druge komentatore gledat ćemo i u studijima te uz teren uoči i nakon utakmica, a igrači će se pratiti od svlačionica, do prostorija za održavanje i kroz tunele.

Sve novine pogledajte u videu ispod, a EA Sports FC 24 igramo od 29. 9. na PC, PS5/4, XONE/S/X i Switchu.

Igra

Povezano