Vijesti

Electronic Arts je vratio Need for Speed Criterionu

Nakon četiri “odrađene” Need for Speed igre, Electronic Arts je odlučio “razmontirati” švedski studio Ghost Games iz Goteborga. Dobar dio zaposlenika bit će raspušten, a studio će biti preimenovan u EA Gothenburg koji gubi zasebne projekte i postaje studio koji će tek pomagati u razvoju ostalih igara EA-ovih studija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultat je to, pretpostavljamo, poprilično slabog prijema posljednjih Need for Speed igara od strane igrača koje su, u najmanju ruku – zaboravne. Iako tehnički jako dobro odrađene, NFS je pod Ghostom izgubio dobar dio svojeg identiteta. Je li to greška samog studija ili Electronic Artsa? Rekli bismo prije ovo drugo, ali tako je kako je.

Promijenile se pozicije

Ghost Games je tako doživio sudbinu Criteriona, tvoraca legendarnog Burnout serijala i jako dobrih Hot Pursuit i Most Wanted rebootova nakon kojih ih je EA ponizio, pa već 8 godina nisu dobili sredstva za rad na vlastitoj igri, već su bili podrška drugim studijima, a ponajviše DICE-u na razvoju Battlefield igara.

EA je sada za gamesindustry.biz službeno potvrdio kako vraća serijal Criterionu koji će Need for Speed uvesti u novu generaciju konzola. Poželimo im sreću.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano