Vijesti

Epic je nudio Sonyju ozbiljan novac za ekskluzivnost PC portova; Sony je odbio

Sudska rasprava između Epic Gamesa i Applea iznjedrila je još jedan škakljivi dokument. Kada je Sony 2019. krenuo pokazivati naznake otvaranja prema PC-ju, Epic Games je pokušao kupiti ekskluzivnost za PC portove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Epicov interni dokument je slučajno pušten u javnost, ali bio je online dovoljno dugo da ga snimi onaj tko ih je trebao snimiti. Dokument navodi kako su iz Epica razmišljali o suradnji sa sve tri konzolaške platforme, a zaključci su bili:

  • Nintendo – Nikada nisu ni ušli u razgovore, povijest je pokazala kako je uopće nemoguće započeti takve pregovore
  • Microsoft – Razgovori su započeti, ali Microsoft ih je odbio jer to nebi bilo u skladu s Game Passom te su konkurencija. Navode i kako se Phil Spencer (šef Xboxa) povremeno sastaje s Gabe Newellom (šef Steama)
  • PlayStation – Ponuđeno je oko 200 milijuna dolara za 4-6 naslova

Kao što možemo vidjeti, dogovor očito nije postignut budući da su Horizon Zero Dawn i Days Gone oboje dostupni i na drugim digitalnim trgovinama.

Podsjetimo, šef PlayStationa Jim Ryan ranije ove godine potvrdio je agilnije otvaranje prema PC-ju. Days Gone na PC stiže 19. 5. te se čeka najava portova i ostalih Sonyjevih naslova poput Uncharteda, The Last of Usa, Ghost of Tsushime, a ako je vjerovati izvorima – Dreams je praktički već potvrđena stvar.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano