Vijesti

Sony radi vlastitu stranicu na Steamu, racing kategorija sugerira Gran Turismo za PC?

Ne tako davno Halo igre i PlayStation ekskluzive na PC-ju bile su tek ludi snovi. Xbox se prvi krenuo otvarati prema PC-ju, a PlayStation još uvijek to radi polako i oprezno pa su novosti poput ovih iz naslova još uvijek pomalo bizarne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sony se dosad s Horizon Zero Dawn i Days Gone skrivao iza PlayStation Mobile divizije, a sada poput ostalih velikih izdavača radi vlastitu curator stranicu na Steamu. Veliki izdavači takve stranice kreiraju tek kada imaju za ponuditi 10+ igara, a Sony zasad ima tek 2 te još 4 indie igre koje su pomogli izdati. Jasno je da će se taj broj uskoro znatno povećati.

Stranica je zasad prazna, ali odabir layouta i kategorija govori jako puno. Racing kategorija sugerira da bismo uskoro na PC-ju mogli voziti Gran Turismo ili Driveclub. Forza bi na PC-ju konačno dobila dostojnog konkurenta, a Gran Turismo Sport vidimo kao savršenu igru za portanje na PC.

Maštu golica i MMO kategorija. Žanr je to koji Sonyju nije stran. Nekada su ulagali u Planetside (prije nego što su ga prodali), njihov je bio DC Universe Online i Everquest, a sjećate se i legendarnog MAG-a s PS3 kojeg mnogi zazivaju. Šuška se i kako bi jučer najavljeni novi multiplayer naslov Destiny veterana mogao biti MMO FPS.

Još jedna nepoznanica je kategorija strategija budući da ne znamo ni za jednu Sonyjevu strategiju. Ali i taj misterij je riješen. Naime, igra Guns Up! koju je PlayStation Mobile izdao na PC-ju vodi se kao strategija, a Sony možda sprema nešto i na tom polju.

Kako bilo, pričekat ćemo da se stranica napuni nakon čega ćemo (možda) biti pametniji. Šef PlayStationa Jim Ryan najavio je otvaranje prema PC-ju i ovo je posljedica upravo takve odluke. Ipak, to ne znači da će se nadolazeće ekskluzive igrati od prvog dana na PC-ju. Izgledniji je scenarij kako će one na PC stizati nakon višegodišnjeg odmaka.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano