Vijesti

Europska komisija je odgodila odluku o Microsoftovoj kupnji Activision Blizzarda

Europska komisija odgodila je rok za odluku o Microsoftovoj akviziciji Activision Blizzarda. Premda se činilo da je Microsoft uspio omekšati regulatore sporazumima s brojnim bitnim regulatorima u gaming industriji, regulator je odlučio odgoditi donošenje odluke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Ispunili smo obećanje o dovođenju Call of Dutyja većem broju igrača na više uređaja, sklapajući ugovore o dovođenju igre na Nintendo i cloud gaming pretplate koje nude Nvidia, Boosteroid i Ubitus“, poručio je glasnogovornik Microsofta za Reuters.

Europska komisija je ranije obvezala Microsoft da mora pružiti garancije da će ova akvizicija u većoj mjeri koristiti igračima nego što će im odmoći. Microsoft se sada nada da je ovo dovoljno, međutim, najveći prijepor stvara uloga PlayStationa u gaming industriji, čije bi poslovanje izostankom PlayStationa bilo narušeno, od čega bi u konačnici ispaštali igrači, smatra Komisija.

Pričalo se i da bi Europska komisija mogla zatražiti od Microsofta da proda dio poslovanja Activision Blizzarda konkurenciji, od čega se, saznaje Reuters iz tri izvora, ipak odustalo.

Europska komisija je tako odgodila odluku o donošenju presude s 25. travnja na 22. svibnja, a u međuvremenu je akvizicija i dalje podložna pritiscima regulatora u SAD-u i Ujedinjenom kraljevstvu. SAD bi svoju odluku trebao donijeti tek sredinom ljeta, a Ujedinjeno kraljevstvo moglo bi predvoditi taj najznačajniji trojac s odlukom već krajem travnja.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano