Vijesti

FIFA 21 uvest će velike promjene u karijeru: FM preglednik, bolji transferi, razvoj igrača…

EA je predstavio promjene koji će doživjeti menadžerski Career Mode, a neke od njih neodoljivo podsjećaju na daleko kompleksniji Football Manager.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna od “Football Manager novosti” je novi preglednik utakmica. Tako ćemo u FIFA 21 gledati utakmice u klasičnom FIFA 3D okruženju ili iz ptičje perspektive u novom sim pregledu “kružića” i njihovih statistika poput fitnessa, forme i svih ostalih globalnih statistika.

Novi pregled utakmica i fokusiranije iskustvo

Iz istog pregleda instantno se mogu obavljati sve moguće promjene kojima ćemo utjecati na utakmicu, a zanimljivo je, možemo se i gotovo instantno prebaciti u onaj pravi 3D pregled što će posebno doći do izražaja na PS5 i XSX next-gen konzolama.

Osim novog načina simuliranja utakmica, u njih bismo trebali ulaziti brže i sve bi trebalo biti fokusiranije. Tako će računalo samostalno odabirati boje dresova i slične sitnice koje su ranije oduzimale vrijeme, a skauti će prije utakmice javljati i moguću postavu protivnika što će olakšati odluke odabira formacije i igrača.

Razvijajte igrače kako želite

Dok ranije nismo imali gotovo nikakvu kontrolu kod razvoja igrača, u FIFA-i 21 trebali bismo je imati znatno više. Tako ćemo razvoj mladih igrača moći dodatno usmjeriti prema atributima koje želimo, poput poboljšanja driblinga ili preciznosti dodavanja. Isto ćemo moći i sa starijim veteranima kojima ćemo odabirati atribute koje želimo “sačuvati” od starenja.

Na razvoj svega nabrojanog sada će utjecati i kvaliteta protivnika u utakmicama, njihova izvedba u njima te općenito vrijeme igranja. Istovremeno, svakom od igrača bit će moguće promjeniti poziciju. Dok na tom polju imamo odriješene ruke, ipak treba ostati oprezan i odabirati prirodno srodne pozicije kojima će se se oni prilagođavati. Dakle, iako bi jedan Ramos imao vjerojatno bolju sezonu od Jovića na poziciji špica, trenirati ga baš za tu poziciju nebi bilo odveć pametno.

Koliko si spreman? 80% dragi…

FIFA 21 će u obzir uzimati atribute poput morala i forme, te će zatim izračunati novu statistiku – sharpness ili kako bismo ga mi u ovom kontekstu preveli – fokusiranost.

Na temelju novog atributa odabirat ćemo igrače za utakmicu. Fokus igrača pred utakmice će rasti odabirom pravih treninga i njihovim izvođenjem, izjavama na konferencijama za novinare, te će ovisiti o stanju u svlačionici i privatnom životu igrača.

Utjecaj na fokus igrača imat će i kompletno nova opcija planiranja rasporeda momčadi. Ovisno o rasporedu utakmica, svakog dana sezone moći ćemo planirati koliko će se igrači odmarati, a koliko će trenirati. Što više odmaraju, igračima raste moral i sretniji su, ali istovremeno opadaju u formi. Ključno će biti manevrirati između između Fitnessa, morala Sharpnessa.

Ovisno koliko želite ići u detalje, treninge ćete planirati na dnevnoj bazi. A ako vas to ne zanima, planirat ćete ih na tjednoj ili čak mjesečnoj razini uz već predefinirane rasporede.

Bolji transferi

Zaboravite na čekanje da igračima reda Messija, Lewandowskog, De Bruynea i sličnih isteknu ugovori kako biste ih doveli besplatno. EA obećava napredniju umjetnu inteligenciju klubova koja će takve slučajeve dopustiti iznimno rijetko.

Od sada ćemo kod pregovora za posudbu igrača moći ubaciti opciju obaveze kupnje nakon isteka iste, baš kao što je to već neko vrijeme sve popularnije u modernom nogometu.

EA tvrdi kako su općenito više radili na umjetnoj inteligenciji, pa ćemo teže dovoditi igrače u klubove koji dijele visoko rivalstvo, a dobri igrači će se jako teško odlučiti na odlazak u slabije klubove.

Jasno je apsolutno svima kako FIFA karijeri već godinama nedostaju korjenite promjene. Sve nabrojano iznad mogli bismo strpati baš u tu kategoriju. Ako se one kvalitetno provedu, čeka nas znatno bolja karijera nego prethodnih godina.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano