Vijesti

FIFA i PES serijal ostaju bez klubova nove Superlige (Barca, Real, Milan, Liverpool…)?

Sinoć kasno po našem vremenu, najveći europski klubovi odlučili su objaviti novo natjecanje – Superligu. Superliga je natjecanje koje će biti rezervirano za 20 najbogatijih klubova Europe. Zasad je poznato kako su Real, Milan, Arsenal, Atletico Madrid, Chelsea, Barcelona, Inter, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United i Tottenham sigurno unutra, a očekuje se da će sudjelovanje potvrditi Bayern, Borussia i PSG. Ostalih pet klubova koji će činiti dvadesetoricu odabranih – svoj ulazak među odabrano društvo zaslužit će temeljem rezultata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FIFA, FUT i EA…!

Naravno da nas kao gaming portal zanima, što će biti s klubovima i njihovim igračima u novoj FIFA-i? Naime, UEFA i FIFA su žestoko osudile osnivanje Superlige i već su najavile da će svi klubovi koji budu dio iste, biti izbačeni iz nacionalnih prvenstava, a sve ide toliko daleko da je FIFA rekla da igrači koji igraju u klubovima Superlige, neće moći igrati za reprezenaciju.

Jasno da je ispred nas velika pravna bitka i pitanje je što će na kraju biti, no zamislite samo ako FIFA i UEFA ovo zaista naprave. EA će ostati bez milijuna dolara od FUT-a, a gotovo je sigurno da će se prodaja nogometnih simulacija debelo smanjiti. FIFA sigurno neće dopustiti u istoj igri klubove iz odmetničke Superlige i klubove iz drugih natjecanja. Zamislite jednu FIFA-u bez Barcelone, Reala, Milana i dr. Zamislite samo koliko je to manje najboljih igrača u rosteru FUT-a. Na posljetku – ima li smisla nogometna igra bez najboljih klubova svijeta?

Bit će zanimljivo u idućih nekoliko mjeseci pratiti što će se događati sa Superligom, a mi ćemo posebno pratiti kako će se to odraziti na FIFA-u i PES. Možda se na tržištu pojavi nova nogometna igra koju će raditi novi studio? Sve je moguće.

Igra

Povezano