Vijesti

Gasi se studio iza Saints Rowa, Red Factiona…

Nebi li si stvorili prostor na tržištu, švedski ulagači okupljeni u Embracer grupu utrošili su milijarde u širenje svoje mreže studija. Jedan kupljeni studio bio je i Volition, da bi ga se zatvorilo nakon prvog neuspjeha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vijest o zatvaranju tvoraca Saints Rowa stiže samo dan poslije dolaska te igre na PlayStation Plus. Saints Row podbacio je kritički, ponajviše zbog tehničke strane dobio je prilično loše ocjene, međutim, komercijalno je pokrio troškove razvoja. Međutim, čelniici Embracera žive za profit te se nakon 30 godina gasi ovaj nekoć respektabilni studio.

“Vodila nas je strast prema zajednici i uvijek smo radili na tome da pružimo radost, iznenađenje i oduševljenje”, iznenađeni odlukom poručili su developeri iz Volitiona. Još u lipnju je, kažu, Embracer zaključio kako se studio ne uklapa u zacrtane strateške i operativne ciljeve, nakon čega je uslijedilo trenutno gašenje.

Nekadašnji Parallax Software, a danas Volition, djelovao je preko 30 godina. Nekoć poznat po Descent i Red Faction naslovima, ime je stekao na Saints Row serijalu koji se jako brzo prometnuo u njegovu najpopularniju franšizu. Nakon neuspjeha reboota serijala, studio postaje dijelom Gearboxa, a u konačnici i nestaje.

Embracer će ostvarenje svojih strateških ciljeva tražiti kod nekih drugih razvojnih studija. Najveći je Crystal Dynamics, koji radi na novom Tomb Raideru, a potom su tu i već spomenuti Gearbox, Saber Interactive, Coffe Stain, Deep Silver, 4A Games i još desetine drugih.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano