Vijesti

Glasine kažu kako je u razvoju PUBG 2.0

Dani kada je PUBG dosezao po milijun istovremenih igrača su daleko iza nas. Komadi battle royale torte pripali su nekim drugim igrama i sasvim je jasno kako PUBG Corp treba napraviti totalni zaokret ako želi povratiti barem djelić nekadašnje popularnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Znamo da studio već neko vrijeme radi na igri kodnog imena ProjectXTRM za koju inzistiraju kako se ne radi o PUBG igri. Još krajem studenog prošle godine južnokorejski MTN javlja kako je pouzdani izvor iz studija potvrdio da je ProjectXTRM upravo PUBG 2.0. Razvojni timovi na mobilnoj i PC/konzolaškoj verziji marljivo rade još od početka prošle godine.

Pouzdani leaker za PUBG PlayerIGN na Twitteru je potvrdio da se zaista nešto kuha, a zatim je nadodao kako se radi o crossplay naslovu. Dakle, igrači na PC-ju i konzolama bi trebali moći igrati zajedno, ali to vrijedi i za mobilne igrače. Nekako nismo ljubitelji miješanja mobilnih igrača s onima na konzolama i računalima, ali ako će opcija biti opcionalna nekako ćemo progutati.

Kako bilo, uskoro bismo mogli očekivati i službene informacije o projektu i vjerojatni izlazak negdje ove godine. PUBG se na računalima i konzolama izvodi u nekoj od zastarjelih modificiranih verzija Unreal Enginea i to je jedan od razloga katastrofalnih performansi. S PUBG 2.0 očekujemo manje eksperimentiranja i znatno bolje performanse.

Igra

Povezano