Vijesti

Glasine o zatvaranju PSN trgovine ipak istinite?

Čini se da je Sony tiho poduzeo prvi korak u zatvaranju PlayStation trgovine zatvorivši inačicu web stranice na pregledniku. To je dosada bilo jedino mjesto na webu za kupnju starih igara. Samim time su na neki način potvrđene prošlotjedne glasine o kompletnom zatvaranju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na temelju ovog najnovijeg Sonyjevog poteza čini se da će kupovanje verzija naslova PS3, PSP i PS Vita igara biti gotovo nemoguće, postavljajući pritom ozbiljna pitanja o arhiviranju i očuvanju starih igara.

Stari URL za kupnju igara je prestao raditi tokom vikenda, te je igre moguće kupiti jedino putem trgovina na samim konzolama. Iako možete unijeti stari URL, on vas jednostavno vodi na novu verziju web trgovine.

Prema izvješćima, Sony bi trebao od 2. srpnja do kraja zatvoriti svoje PS3 i PSP digitalne trgovine, a PS Vita bi im se trebao trajno pridružiti 27. kolovoza.

Sony još uvijek nije ponudio bilo kakav službeni komentar o tom pitanju, tako ostavljajući neizvjesnost kod svih korisnika starih konzola. Nadamo se ćete barem moći pristupiti arhivi svih svojih starih igara.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano