Vijesti

Gran Turismo 7 imat će promjenjive vremenske uvjete u realnom vremenu; Yamauchi je objasnio zašto nećemo moći igrati offline

Kod posljednjeg prikaza Gran Turisma 7 zasmetale su nas dvije stvari. Jedna je odgoda za ožujak 2022. godine, a druga je najava nemogućnosti igranja kampanje bez internet konekcije. Dok je prvo shvatljivo i često dobrodošlo, kreator legendarnog serijala Kazunori Yamauchi pokušao je za Eurogamer objasniti ovo drugo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razlog je manipuliranje save fileovima. “Za sve što je povezano sa spremanjem pozicija potrebna je internet konekcija”, objasnio je Yamauchi. Za to postoje dva razloga. Prvi je da developeri ne žele da igrači manipuliraju igrom, a drugi je taj što su naljepnice za automobile povezane sa serverima.

U čemu je točno problem čak i da igrači žele manipulirati single-player kampanjom igre koje su kupili? Kreatori se oslanjaju i na socijalni aspekt gdje ćemo, primjerice, moći otvoriti garažu i pokazivati kolekciju automobila drugim igračima, a vjerojatno će se neki dijelovi kampanje moći voziti i online. Ali sve to skupa nam zvuči kao prilično loše opravdanje za neizbježne mikrotransakcije. Ako se pronađete negdje bez interneta ili padnu serveri (sjetite se Gran Turismo Sporta na početcima), moći ćemo voziti isključivo bazični Arcade mode.

Promjenjivi vremenski uvjeti

U velikom intervjuu Yamauchi je otkrio i neke pozitivne stvari. Vraća se dinamična promjena vremenskih uvjeta, ali i realni protok vremena što će ugodno iznenaditi obožavatelje endurance utrka. Primjerice, u 24 sata Le Mansa ponovno ćemo svjedočiti zalasku i izlasku sunca, katkad uz grmljavinsko nevrijeme, a ponekad bez oblačka na nebu.

Koliko ozbiljan je Yamauchi svjedoči i činjenica kako će kišni uvjeti u Gran Turismu 7 biti potpuno simulirani. Primjerice, nakon kiše automobili će dinamično prskati vodu u stranu i tako sušiti dijelove staze. Neki dijelovi staze tako će biti vlažniji ovisno o načinu vožnje, a mijenjat će se i temperatura asfalta koja će također utjecati na vozni model.

Sve vas sigurno zanima hoće li Gran Turismo imati bolji vizualni model prikaza štete, a odgovor je i dalje NE. Yamauchi to ne navodi, ali razlog je jasan – proizvođači automobila ne žele vidjeti oštećene modele u igri. Tako će se šteta na automobilu i dalje samo osjećati isključivo kroz vozni model, ali Yamauchi poručuje kako su i na tom aspektu igre dodatno poradili u odnosu na GT Sport.

Gran Turismo 7 je u punom razvoju od kraja 2017. Dakle, neke 3,5 godine i Yamauchi je uvjeren kako će isporučiti igru koju će cijeniti svi ljubitelji automobila, ali, kako objašnjava, osjeća potrebu popularizirati auto-moto sport i među novim mladim generacijama. To će, između ostalog raditi i implementacijom električnih automobila poput Teslinih modela ili Porscheovog Taycana, a posebnu ulogu u promociji povijesti i kulture imat će i tzv. GT Caffe.

Ako ste voljeli Gran Turismo Sport zbog aspekta online natjcanja, Yamauchi uvjerava da ćete voljeti i GT7 budući da je čitavi koncept Sporta implementiran i unaprijeđen u sedmici. Tvrdi da ćemo posebno osjetiti napredak kod mrežnog igranja.

Gran Turismo 7 vozimo od 22. 3. 2022. na PS4 i PS5 uz implementiranu cross-gen podršku.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano