Vijesti

Gwent konačno stiže na mobilne platforme

Svi znamo za “onu kartašku igru” koju smo mogli igrati unutar The Witcher 3: Wild Hunt, igre koja u zadnje vrijeme generira prilično oprečna mišljenja igrača našeg portala i foruma glede vlastite kvalitete i slično. No, to bi bila tema za neku drugu raspravu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

CD Projekt RED je nakon prilično uspješnog trećeg nastavka Witchera i između rada na Cyberpunku 2077 odlučio igračima ponuditi još jedan “dašak te atmosfere” . Kartaška igra Gwent: The Witcher Card Game je tako prije gotovo 2 godine postala samostalni entitet, prvo kao beta verzija da bi krajem 2018. godine izašla prvo za PC, a potom i stacionarne konzole.

Čini se kako problem Gwenta ipak leži u tome što sve platforme na kojima se izvodi su baš to – stacionarnog tipa. Igrači bi radije igrali nešto konkretnije (čitaj: AAA igre) nego kartaške igre, odnosno radije bi ih igrali u pokretu. To bi značilo da bi bilo zgodno da Gwent izađe za prijenosne konzole ili možda nešto još raširenije kao što su iOS i Android mobilni uređaji.

Tako je. Potonje će se obistiniti pa će Gwent tako izaći krajem godine za iPhone uređaje dok će vlasnici Androida po obiaju “izvisiti” i čekati 2020. godinu. To znači i prilagodbu GOG Galaxyja koji pogoni multiplayer dio u Gwentu da podržava mobilne uređaje.

Sudeći prema prvim reakcijama igrača, CD Projekt Red radi pravu stvar te bi na ovaj način mogli generirati snažan priljev novih igrača. Što više, ovim potezom bi mogli vratiti stare igrače te bi neke od njih mogli odvratiti od bilo kojih drugih kartaških igara pa da se posvete samo Gwentu.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano