Vijesti

Henderson: Kojimin Overdose je gotovo sigurno Xbox ekskluziva

U proteklih tjedan dana imamo dva bitna događaja povezana s Hideo Kojimom. Prvo je procurila njegova nova igra imena Overdose, vidio ju je i pisao o njoj pouzdani leaker Tom Henderson, nakon čega ga je Kojima zamolio da ukloni sve napisano (nije poslušao). Zatim je Kojima na Xbox Showcase prezentaciji potvrdio ekskluzivno partnerstvo s Xboxom na jednom naslovu koji će koristiti benefite cloud tehnologije. Vjerovalo se da Overdose nije upravo taj naslov, ali izgleda da ipak jest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dosad je o Overdoseu otkriveno:

  • Može se igrati u prvom i trećem licu
  • Protagonistica (ili jedna od njih) je glumica Margaret Qualley
  • Nema veze s Death Strandingom

Ono što tada Henderson nije otkrio, jer tada nije smatrao relevantnim, je to da je taj netko, tko mu je poslao dokaz, Overdose igrao na “na nekoj vrsti mobilnog uređaja koji je gotovo sigurno Google Pixel”, sada se sjetio za Try Hard Guides.

Cloud tehnologija i mobiteli idu zajedno u istu rečenicu, Microsoft jako želi da sve igre igramo na svim mogućim uređajima, stoga i Overdose u kontekstu Xbox ekskluzivnosti zvuči jedino logično.

Death Stranding je drugi projekt

“To je potpuno nova igra koju nitko do sada nije vidio niti iskusio. Jako dugo čekao sam dan kada bi konačno mogao početi stvarati igru takvog tipa”, otkrio je Kojima na Xboxovoj prezentaciji. “S Microsoftovom vrhunskom cloud tehnologijom i promjenom trenda u industriji, sada je postalo moguće izazvati samog sebe da napravim ovaj nikad prije viđeni koncept.”

Dakle, Overdose je gotovo pa sigurno Xboxova ekskluziva, dok Kojima Productions istovremeno radi na Death Strandingu 2, što je potvrdio Norman Reedus, a to je naslov koji mora izaći na PlayStationu (možda i ekskluzivno). Sada je samo pitanje koji od ta dva naslova ima prioritet.

Igra

Povezano