Vijesti

Hoćemo li dobiti Ruse? Evo što kažu ocjene u FIFA-i 22

Danas od 15 sati Hrvatska nogometna reprezentacija na Poljudu će protiv Rusije tražiti svoj plasman na Svjetsko prvenstvo. Zaostajemo dva boda i našima igra samo pobjeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je uvijek najbolja u utakmicama poput ove, ali Rusija je u fantastičnoj formi i, realno, pokazali su bolji nogomet u ovim kvalifikacijama. Međutim, što kaže FIFA? Sa SofaScorea smo izvukli najvjerojatnije sastave, a zatim smo usporedili naše i njihove startne igrače kroz ocjene u igri.

Potencijalne postave. Izvor: SofaScore

Unatoč većem broju bodova i uvjerljivijim rezultatima, prema SofaScoreu Rusi imaju slabiji prosjek ocjena kroz protekle kvalifikacije. Naša reprezentacija je s prosječnih 7.11 bolja od ruskih 7.01, a slično je i s FIFA raztinzima.

Prosječan startni igrač Hrvatske reprezentacije na FIFA-i ima ocjenu 79 od 100, a ruski igrač 74. Štoviše, nijedan Rus nema ocjenu veću od hrvatskih prosječnih 79.

Na gotovo svakoj poziciji Hrvatska je i po FIFA ratingu bolja od Rusije.

FIFA ratinzi Hrvatske i Rusije

Ivo Grbić71Matvey Safonov74
Borna Sosa77Aleksei Sutormin72
Joško Gvardiol81Igor Diveev74
Duje Čaleta-Car78Georgiy Dzhikiya77
Josip Juranović71Fedor Kudryashov70
Marcelo Brozović84Dmitriy Barinov75
Luka Modrić87Daniil Fomin73
Ivan Perišić81Aleksandr Golovin79
Mario Pašalić78Aleksandr Erokhin74
Lovro Majer76Fedor Smolov76
Andrej Kramarić83Andrey Mostovoy69

Međutim, nogomet volimo upravo zato što je nepredvidljiv. Da ocjene nisu uvijek najbitnije pokazala je jučer Crna Gora velikim comebackom protiv Nizozemske, ali i BiH porazom od Finske unatoč igraču više u odlučujučoj utakmici.

Idemo li na Svjetsko prvenstvo ili ćemo sreću tražiti u dodatnim kvalifikacijama?

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano